ASBÜ Sosyal ve Beşeri Bilimler Fakültesi Sosyoloji Bölümü tarafından 26 Aralık Salı günü Fuat Sezgin Salonu’nda 2023 güz dönemi öğrenci sunumlarını içeren Sosyoloji Semineri düzenlendi.

ASBÜ Sosyoloji Bölümü öğretim üyeleri Prof. Dr. Şebnem Akçapar ve Prof. Dr. Sutay Yavuz’un açış konuşmalarıyla başlayan program, öğrenci sunumlarıyla devam etti. Seminerde Prof. Dr. Şebnem Köşer Akçapar'ın “Research Project in Sociology” dersi kapsamında oluşturduğu çalışma grubunda bulunan Sosyoloji bölümü öğrencileri, dönem çalışmalarına ilişkin sunumlarını yaptılar.

Programın ilk oturumunda Gizem Atiş “Barbie: The Story Behind The Pink Dream”, Dilara Dönmez “Revealing the Effects of Part-Time Jobs During University on the Academic Success and Social Life of Student in Turkiye”, Hilal Erkul “The Importance of Elderly Care in an Aging Society and the Situation in Turkiye”, Melih İnecik “Analysis of Social Problems in Turkey Between 1970-1980 in Kemal Sunal Movie”, Fatma Nur Karakaya “The Reflection of Social Media and Popular Culture on Society”, Yasin Keskin “Being a Different One in a Conservative Family: Experiences of Younger Generation” konu başlıklı çalışmalarını sundular.

Seminer programının ikinci oturumunda ise Ayşenur Koralp “Socialization of Turkish Homemakers who Immigrated to Germany Through Marriage”, Hasan Urcun “Internships' Influence on Career Paths for Sociology Students”, Özge Öznur “Power Of Motherhood in Patriarchy”, Ogün Yılmaz “Footsteps of the 1980 Military Coup and Its Effect on Turkey: Unraveling the Interaction of Political, Economic and Ideological Forces” konu başlıklı konuşmalarını yaptılar.

Seminer programının üçüncü ve son oturumunda da Beyza Zeynep Pehlivanoğlu “Sustainable Eating Behaviors of Urban Young Adults”, Kıvılcım Sakinci “Sociological investigation of medical workplaces in terms of gerontechnology”, Elif Bilge Sayımlar “Public Space Experiences and Expectations of Urban Practicing Muslim/ Religious Women with Higher Education Level” Selen Yılmaz da “A Tale of Two Trends: The Intersection Between Fast Fashion and Sustainable Practices” konu başlıklı konuşmalarını yaptılar.

Seminer programı, öğrencilerin sunumları sonrasında toplu fotoğraf çekiminin ardından sona erdi.

Fakülte Bölüm
Haber tarihi