Ana içeriğe atla

Sosyoloji ve Araştırmalar Öğrenci Topluluğu ile 8 Haziran 2023'te tarihî Hasanoğlan Köy Enstitüsü gezisi gerçekleşmiştir. Öğrenciler 1940'lı yılların başından itibaren sosyolojik araştırmalara konu olan yöreyi ve köy enstitüsünü görme imkanı elde etmiştir.

Gezi kapsamında Hasanoğlan Köy Enstitüsü mezunu öğretmenler, buradaki müze ve tarihî alanları öğrencilere tanıtmışlardır. Öğretmenler sözlü tarih aktarımında bulunarak öğrencilerin sorularını yanıtlamışlardır. Gezide bölümümüz araştırma görevlileri tarafından öğrencilere ve öğretmenelere İbrahim Yasa'nın toplumsal yapı ve değişim sosyolojisi alanında Hasanoğlan'da gerçekleştirdiği araştırmalar hakkında bilgilendirici sunum yapılmıştır.

Hasanoğlan Köy Enstitüsü mezunu öğretmenlerimize ve Hasanoğlan Atatürk Fen Lisesi yönetimine bölümümüz ve öğrencilerimiz adına bu gezi için teşekkür ediyoruz.

Resim

Fakülte Bölüm