Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi Sosyoloji Bölümü, Ankara Valiliği ile birlikte yürüttüğü "Ankara İlindeki İntihar Vakaları Araştırması" kapsamında, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Ankara İl Müdürlüğü’ne bağlı ilçelerdeki Sosyal Hizmet Merkezlerinden ilgili personellerle bir odak grup görüşmesi gerçekleştirdi. Çalışmanın yönlendirmesini Sosyoloji Bölüm Başkanı Prof. Dr. Sutay Yavuz üstlenirken, Araştırma Görevlileri Ceylin Özyurt ve Ozan Çetiner de katkıda bulundu.

Görüşmede, farklı ilçelerdeki intihar vakalarının özellikleri, bu vakaların aile ve toplum yapısına etkileri, örnek vakalar ve olası işbirliği imkanları ele alındı. Ayrıca, katılımcılar deneyimlerini paylaşarak karşılıklı bilgi alışverişinde bulundu. Çalışma, Ankara ili genelindeki intihar istatistikleri ve çeşitli yüz yüze görüşmelerden elde edilen nitel verilerle zenginleştirilmeye devam edecek.

Odak Grup Görüşmesi

Fakülte Bölüm