Ana içeriğe atla

Bölümümüz, "Pandemi Öncesi Küresel Göç Eğilimleri" Üzerine 8 Haftalık RStudio Atölyesi Düzenledi.

Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi (ASBÜ) Sosyoloji Bölümü, 10 Temmuz - 28 Ağustos 2024 tarihleri arasında gerçekleştirilen 8 haftalık bir RStudio atölyesini başarıyla tamamladı. Araştırma Görevlisi Ozan Çetiner tarafından yürütülen atölyeye, lisans öğrencileri Burak Ayar, Ömer Tahir Öztürk ve Sümeyye Elif Herdem katılarak, OECD verilerini kullanarak 2015-2019 yılları arasındaki küresel göç eğilimlerini analiz etti.

Atölyenin Odağı ve Bulguları

Atölyede, COVID-19 pandemisi öncesindeki göç eğilimlerini ayrıntılı bir şekilde incelemeyi amaçlandı. Katılımcılar, RStudio'nun ggplot2 paketi ile gerçekleştirilen analizlerle, Avrupa, Kuzey Amerika ve Orta Doğu gibi bölgelerdeki göç hareketlerini inceledi. Temel bulgular, göçün giderek ekonomik olarak gelişmiş ülkelere yoğunlaştığını ve Kuzey Amerika ile Avrupa'nın en çok tercih edilen bölgeler olduğunu ortaya koydu.

Uygulamalı Bir Öğrenme Deneyimi

Katılımcılar, bu uygulamalı öğrenme deneyimine katılmaktan oldukça memnun kaldılar. Yoğun geçen 8 haftalık program, öğrencilerin araştırma becerilerini geliştirmelerine ve göç eğilimlerini veri analizleriyle daha derinlemesine anlamalarına olanak sağladı.

Detaylı bulgular, R kodları ve görsel veri temsillerini içeren tam rapora buradan ulaşabilirsiniz.

RStudio çalışma ekran görüntüsü

 

Fakülte Bölüm
Haber tarihi

Hizmetlerimizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanıyoruz.

asbu.edu.tr' yi kullanarak çerezlere izin vermiş olursunuz.